فهرست

اخبار شهرستان ها

بمناسبت 27 شهریور روز ملی شعر و ادب فارسی انجام شد؛

آئین بزرگداشت استاد شهریار در کتابخانه پارک شهر مرند

همزمان با 27 شهریور ماه مراسم بزرگداشت استاد شهریار و گرامیداشت روز ملی شعر و ادب فارسی با حضور اهالی قلم و جمعی از شاعران و دوستداران شعر و ادب در محل کتابخانه پارک شهر مرند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ادره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، همزمان با 27 شهریور ماه مراسم بزرگداشت استاد شهریار و گرامیداشت روز ملی شعر و ادب فارسی با حضور اهالی قلم و جمعی از شاعران و دوستداران شعر و ادب در محل کتابخانه پارک شهر مرند برگزار شد.
در این مراسم مهدی رمضانی استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ضمن تشریح ویژگی های شعر شهریار گفت: باید اعتراف کرد که «شهریار» تخلصّی بس رندانه است؛ چرا که متضمّن معنای خاصّ و از لحاظ عروض و بدیع لفظی، قابل تأمّل و بحث است. کلمۀ شهریار و مترادفات آن مانند پادشاه، سلطان، شاه، شهسوار و... که در فخریّه‌های شهریار نقش اصلی را ایفا می‌کنند، از جمله واژه‌هایی می‌باشند که فی‌نفسه متضمن معنی فخامت و بزرگی هستند.
رمضانی افزود: از جمله حوزه‌هایی که ادبیات معاصر، شاهد تحولات شگرف در آن بوده، مربوط به نگرش، مضامین و تصاویر است. برای مثال، برخی از شاعران صاحب‌سبک این عصر همچون فروغ، نیما، شاملو، اخوان و... تحت تأثیر عوامل مختلف، اقدام به آشنایی‌زدایی از تصاویر نموده و نمادهای جدیدی را خلق کردند. در این میان، شعر شهریار نیز تجلی گاه برخی تصاویر و نمادهای منحصر به فرد و شخصی است.
رمضانی در ادامه سخنان خود شهریار را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شاعران رمانتیک زبان فارسی و از جمله شاعران برجستۀ غزل‌سرای معاصر دانسته که با پیروی از سعدی به خلق آثار تعلیمی پرداخته است. سبک شهريار در بيان اخلاقيات نه تنها به سبك سعدي نزديك شده، بلكه با آن پهلو مي‌زند و اين امر چنان رندانه و نغز صورت گرفته كه متخصصان و سعدی‌پژوهان را نيز در تشخيص و تمايز سبك شعر و این‌که آیا این شعر از شهریار است یا سعدی، دچار ترديد ميكند.
در این مراسم میرمحمود رازقی استاد دانشگاه بازنشسته فلسفه با مقایسه دو غزل از شعر شهریار و حافظ، عامه فهم بودن و سادگی را از خصایص بارز شعر شهریار توصیف کرد.
در ادامه این مراسم میرهدایت سید مرندی نویسنده و مورخ بومی شهرستان مرند ضمن تجلیل از مقام شامخ استاد شهریار به معرفی دو تن از شاعران برجسته ادوار گذشته شهرستان مرند «مولانا علاء مرندی» و «سید عثمان قلندر لعل شهباز مرندی» و آثار آنها پرداخت. وی اظهار داشت: مولانا علاء مرندی تا 10 سال پیش ناشناخته بود و علی فردوس نسخه خطی کتاب این شاعر برجسته را در یکی از کتابخانه های آمریکا پیدا کرده و تصحیح و چاپ کرد. وی افزود: مولانا علاء مرندی هم عصر حافظ بوده و  با حافظ نشست و برخاست داشته است.
گفتنی است شعرخوانی از اشعار و آثار استاد شهریار توسط شاعران مرندی از دیگر برنامه های اجرا شده در این مراسم بود.
عكس های مرتبط :
نسخه قابل چاپ