در ویژه برنامه شمیم عفاف مطرح شد؛
زن عفیف در اسلام متضمن امنیت اجتماعی و سعادت نوع بشر است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی، در ویژه برنامه شمیم عفاف گفت: زن عفیف در اسلام متضمن امنیت اجتماعی و سعادت نوع بشر است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، به مناسبت هفته عفاف و حجاب ویژه برنامه «شمیم عفاف» با حضور حجت الاسلام سیدمحمود حسینی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان و اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در تالار قبه زرّین کتابخانه عمومی شهریار تبریز برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمود حسینی مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، به عنوان سخنران در این مراسم ضمن تقدیر از اداره کل کتابخانه های عمومی استان از برگزاری جلسات روشنگری و آگاه سازی در حوزه عفاف و حجاب گفت: با بررسی های تاریخی مشخص می شود که مسئله عفاف و به ویژه حجاب در پوشش در دوره های مختلف زمانی در مختصات جغرافیایی ایران نسبت به سایر نقاط جهان کاملتر بوده که این امر با ورود اسلام به کشور تکامل یافته و جنبه های مختلف حجاب و عفاف مورد توجه قرار گرفت.
سید محمود حسینی با تاکید بر اینکه حجاب نشات گرفته از عفاف است افزود: عفاف پایبندی درونی به مسائل شرعی و قانونی است حال آنکه حجاب نمایش بیرونی آن است. بنابراین مسئله عفاف و حجاب فقط مختص زن نیست همانطور که در قرآن کریم و روایات نیز هرجایی از بانوان به رعایت حجاب دعوت شده است به مردان نیز رعایت عفاف و پاکی تذکر داده شده است. اما توجه بیش از حد به عفاف زن در جامعه ایرانی اسلامی از این نکته نشات می گیرد که در اسلام مقام زن و مادر متضمن سعادت نوع بشر به شمار می رود یعنی اگر در جامعه، زنان عفاف و حجاب را رعایت کنند آن جامعه امنیت اجتماعی خواهد داشت و جامعه ای که در آن امنیت باشد روز به روز به سمت سعادت دنیوی و اخروی حرکت خواهد کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در نظام اسلامی از دوران پیامبر تا کنون حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بسیار پررنگ بوده است گفت: حضور زنان با حفظ حجاب و حریم میان زن و مرد، علاوه بر حفظ سلامت جامعه و محیط کار، تحکیم بنیان خانواده را نیز در پی خواهد داشت.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: بزرگترین فلسفه قیام عاشورا و واقعه کربلا، مسئله امر به معروف و نهی از منکر است. امروز در جامعه اسلامی ایران ما در مرحله ای قرار گرفته ایم که این فریضه باید به خوبی در میان همه آحاد مردم نمایان شود.
بابایی ادامه داد: حضرت زینب کبری (ع) یکی از الگوهای برجسته زنان در امر حجاب هستند. ایشان در کربلا بعد از به شهادت رسیدن امام حسین(ع) هنگامی که به اسارت گرفته شدند بـاوجود شـکنجه ها و مـصیبت هایی که به ایشان وارد شد از حجاب خویش لحظه ای غافل نشدند و تـا می توانستند از این گوهر گرانبها دفاع کرده و نگذاشتند دشمن، متعرّضِ حیا و عفت ایشان گردد.
بابایی از حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش والای جامعه بشری و به ویژه جوامع اسلامی نام برده افزود: زن از دیدگاه اسلام دارای شخصیت شایسته و موقعیتی الهی است که میتواند مدارج کمال را طی کرده و به مراتب عالی انسانیت راه یابد. همچنین زن در کنار کمال خود می تواند نسلی از مردان و زنان با عفت را تربیت و تحویل جامعه نماید که باعث سعادت نوع بشر گردد.
در این جلسه همچنین تعدادی از شاعران محافل ادبی استان به قرائت شعر در حوزه عفاف و حجاب پرداختند که بخشی در زیر آمده است:
حجاب وعفاف
بانو شکفته در همه جا گفت وگوی تو
چشمان شهر خیره به گیسو وموی تو
بانو برای شعر شدن واژه کوچک است
رفته میان عرش خدا گفتگوی تو
این چارقد نمایش ایمان و عزت است
دشمن هراس دارد از این آب روی تو
هشدار از اینکه شیعه گرفتار غم شود
جولان دهد به کوچه و برزن عدوی تو
بهر نگاه سمی نامردمان شهر
ارزش نداشت دیده شود تار موی تو
تو عطر یاس گلشن عشقی، تو مادری
ترسم زکویمان برود عطر و بوی تو
حاشا دل غریبه بسوزد برای ما
دردا به بزم ناخلفان گفتگوی تو
کی می توان به کوزه کشید آب رفته را
هیهات از آن دمی که رود آب روی تو
شاعر: راضیه پناهی
به چادر مادرم، حضرت زهرا سلام الله علیها
خواهرم! چادرت گلی خوشبوست
گرچه دور و برت پر از خار است
بین خار و تنت همین چادر
مثل دژ، مثل سد و دیوار است
نوری از جنت برین است آن
خواهرم زینتی چنین داری
دیگران را به حال خود بگذار
مثل زهرا نشانِ "دین" داری
ماه، در چادر شبش زیباست
زیر چادر چقدر ماه شدی!
با همین بالها، شبیه مَلَک
کامل و مثل بدر، ماه شدی
چادرت را ببوس و بر سر کن
چون که آن فرش پای فاطمه است
گرچه امروزه حفظ آن سخت است
حافظ رازهای فاطمه است
شاعر: رقیه هژبری
پوششی از عزت و شرم و حیا داریم، ما
چادری همچون سلاح کیمیا داریم، ما
درّ پنهانیم و از زرخانه عفت، حجاب
جایگاهی بس رفیع و پربها داریم، ما
رهرو راه شهیدانیم و تندیس وقار
آرمانی قدسی و دل باخدا داریم، ما
گر عدو خواهد سلاح حجب برگیرد ز ما،
سرفرازیم و توسل بر ولا داریم، ما
دست بیعت داده با زهرای اطهر، نسل مان
زان سبب، امید لطف از انبیاء داریم، ما
در مصاف دشمنان جاهل فرهنگ و دین
تکیه بر اندیشه و لطف خدا داریم، ما.
شاعر: عشرت جبارزاده (نجمه)